Overleg:Joop Hiele

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

"Voor Hiele geen plek" versus "heeft zich weten los te weken van zijn contract"[brontekst bewerken]

Citaat: "Daarna vertrok hij naar SVV. Na de fusie met Dordrecht'90 werd Hiele door voorzitter Den Braven betiteld als een van de onruststokers en in de zomer van 1993 was er voor Hiele geen plek meer aan De Krommedijk."

In een ANP-bericht van 30 juli 1993 wordt echter het volgende gemeld: "Joop Hiele is transfervrij. De doelman van Dordrecht'90 heeft zich, door bemiddeling van de spelersvakbond, weten los te weken van zijn contract bij de eerste-divisieclub. Hiele, oud-international, raakte afgelopen seizoen meerdere malen in conflict met zijn club. Hij werd herhaaldelijk 'sfeerverzieker' genoemd. Hiele wilde na het seizoen per se vertrekken, maar had nog een langlopend contract. Dit tekende hij als doelman van SVV in de goede tijden voor de fusie met Dordrecht'90. Wanneer Hiele voor een andere club tekent, zal Dordrecht'90 geen transfersom vragen." Zie bijv. de Telegraaf. Ik zal het artikel op dit punt aanpassen.

Overigens was 1993 inderdaad een rumoerig jaar bij Dordrecht'90. In maart leverde John de Bever zijn contract in, omdat hij zijn medespelers als 'criminelen' ervoer en Hiele een 'mispunt' was. In april liep de wedstrijd tegen Fortuna Sittard uit de hand en kregen 5 spelers van Dordrecht (waaronder Hiele) schorsingen van 1 t/m 5 wedstrijden. Bovendien degradeerde de club naar de eerste divisie.

Na zijn avontuur bij Dordrecht wilde Hiele graag naar Heerenveen, had vervolgens FC Emmen interesse voor hem, en zag hij op het laatste moment af van een contract bij Hapoel Tel Aviv vanwege "persoonlijke omstandigheden". - Paul-MD (overleg) 25 jun 2013 12:58 (CEST)Reageren